lauantai 12. marraskuuta 2016

Köln - oh my

Ensinnäkin: SkyTrain? Onko ihan tarpeellistä järkyttää näin poloisia matkustajia lykkäämällä heidät junaan, joka roikkuu taivaalla jonkun hikisen kiskon varassa? Saksalaiset skarpatkaa.

 7.11


Matka Saksaan alkoi maanantaiaamuna koomaisissa meiningeissä, kun auto kurvasi lentokentän pihaan vähän kuuden jälkeen aamulla. Laskeuduimme Düsseldorfin lentokentälle, ja ostimme junaliput Kölniin. Siellä vastassa odotti Kölnin tuomiokirkko, joka oli melkein yhtä vaikuttava kuin Kouvolan keskuskirkko. Melkein.

Taival jatkui kävellen Meininger hostellille, jonne oli opettajan mukaan matkaa "vielä muutama kortteli". Koska check-in majapaikkaamme oli vasta 15.00, ja kello oli vasta 11, jätimme matkalaukut säilytykseen hostellin kellariin ja lähdimme käymään Kolumbia-museossa. Illalla kävimme syömässä kiinalaisessa ravintolassa.

8.11


Junalla pummilla matkustamisesta saa sopivasti jännitystä elämään. Se auttaa keskittymään ja pitää sinut valppaana ypäristöllesi.

Heräsimme aikaisin aamulla ja kävimme Hürthissä paikallisessa amiksessa. Osallistuimme saksalaisten opiskelijoiden kanssa jokaisen suomalaisen painajaiseen: "speed dating" tyyppiseen kyselytuokioon. Söin erittäin hyvää perunamuussi-kanaceacarsalaattia. 

19.00 meidät haettiin hostellilta, ja menimme keilaamaan Host-opiskelijoiden kanssa.

9.11


Keskiviikon ohjelmaan kuului museovierailu Düsseldorfissa. Varauksessa oli tapahtunut jokin virhe, ja kierroksen selostus oli saksaksi englannin sijaan, mutta katselimme kauniita maalauksia alastomista ihmisistä. Kävimme villillä shoppailukierroksella Primarkissa.

Illalla tutkimme TripAdvisorista Kölnin ruokatarjontaa, ja päädyimme seikkailulle kaupungin halki etsien valitsemaamme ravintolaa. Perillä heittäydyimme hurjiksi ja tilasimme pullollisen viiniä. Pitkän illallisen jälkeen hoipuimme sateessa takaisin hostellille ja joimme vielä siiderit. Tämän jälkeen nukutti hyvin.

10.11


Vierailimme Kölnin tuomiokirkossa, joka jäi sisäpuolenkin perusteella kakkoseksi keskuskirkolle. Kirkolta kävelimme huonekalumuseolle, jonka jälkeen saimme vapaa-aikaa vietettäväksi Hostien kanssa. Tutustuimme Kölnin keskustaan nuorten näkökulmasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti